Nyomj Entert


A klímahisztériára azért van szükség, mert megcsúszott az ötéves tervMostanra összeállt a baloldal háromlépcsős programja: nemzeti identitás helyett bevándorlás és multikulturalizmus; nemzeti szuverenitás helyett európai birodalom; és végül harmadik lépésként kitört a klímahisztéria. Ezek csak elsőre tűnnek különálló mozgalmaknak. A bevándorláspártiak, a föderalisták és a klímaaktivisták számára a cél egyaránt a baloldali világkormányzás, az akadály pedig a nemzetállam. A bevándorlás az ellenállás letörésére szolgál, egy identitás és saját, önálló kultúra nélküli, kevert társadalmat ugyanis könnyebb uralni. A nemzeti szuverenitást leépítő és a választói akaratot zárójelbe tevő intézmények a jogi és bürokratikus eszközöket biztosítják. A klímaőrület pedig valójában nem a természet védelméről szól, hanem egy átfogó baloldali programról, ami az élet minden apró részletét szabályozni akarja.

Egy holland költő írja, hogy „a Nap szépsége sosem tudatosulna bennem, ha nem menne le minden este”. Biztos vagyok benne, hogy a civilizációnk szépsége sem lenne ilyen nyilvánvaló a szívünkben, ha nem lenne az az érzésünk, hogy lefele tart, hanyatlik, veszélyben van. Ez szinte minden területen tapasztalható. Vegyük az építészetet: ha összehasonlítjuk a mostani épületeket azokkal, amiket évszázadokkal ezelőtt, a mai technológiák töredékével sem rendelkezve meg tudtak építeni, máris látjuk az elképesztő visszaesést.

Ugyanez igaz a viselkedésre, a zenére, vagy épp a gazdaságra. Szüleink nemzedéke egyetlen tanári fizetésből el tudott tartani négy gyermeket egy jó környéken lévő, rendes házban, autóval, évi egy-két utazással. Ez egy nagyon is valóságos élethelyzet volt Európában. Mi történt az elmúlt évtizedekben? Hollandiában ma már az is lehetetlen, hogy két teljes munkaidőben dolgozó szülő saját házat vegyen, vagy egyáltalán eltartson egy kétgyermekes családot. És erről kevés szó esik, mert elhitetjük magunkkal, hogy a telefon, az internet, és egyéb kütyük miatt magasabb a jólétünk, de ez közel sem igaz.

Persze többnyire nem tudunk a mögöttes kulturális okokról beszélni, hanem lefordítjuk politikai nyelvezetre. Az ellenfeleink politikai programja három részből áll: tömeges bevándorlás, nemzetek feletti uralom és klímahisztéria. Mindhárom ugyanazt a célt szolgálja: a polgári társadalom megszüntetését – egy olyan jövőt, ahol nincs elkülöníthető nemzet, nincs család, hanem csak gyökértelen egyének léteznek mindenféle történelmi vagy társadalmi kötelék nélkül. A bevándorlás fellazítja a nemzeti identitást és a társadalmi ellenállást, hogy aztán a nemzetek feletti intézmények keresztül, a klímahisztériát kihasználva elfogadtassák velünk az élet minden területére kiterjedő baloldali világkormányzást.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .