Nyomj Entert


Hogyan akadályozzuk meg 4 lépésben, hogy a gyermekeink beolvadjanak a kulturális baloldalbaNapjainkban a konzervatív értékrendet valló szülők számára a gyermekeik felkészítése az életre azzal járhat, hogy jóval korábban kell nehéz és kényelmetlen témákról beszélgetniük velük, mint azt szeretnék. Azonban, ha ezt nem tesszik meg, a gyerekek védtelenek lesznek a baloldali propagandával szemben. 

A gyermek életének első tíz éve során a káros eszmék kiszűrésére kell fókuszálni, és így korlátozni kell a hozzáférést a szex és az erőszak torz ábrázolásaihoz. Azonban a védelem ideje a végéhez ér, amikor a gyerek belép a világnézetek legnagyobb csataterére, egy felvilágosult állami iskolába. A „Nagy Felkészítés” az az időszak, amikor a gyermek kritikai gondolkozása kezdetét veszi, és bár ezt azt jelenti, hogy nehéz és kényelmetlen témákról kell beszélni, nincs más választása szülőnek, hiszen a világ nem törődik az ő kényelmetlenségével. Legyen hát akármilyen kényelmetlen, a szülőség célja nem az, hogy biztonságban és boldogságban tartsuk a gyermekeket, hanem hogy felkészítsük őket. 

1. Mi vagyunk az elsődleges oktatók 

Gyermekeinket még azalatt fel kell készíteni minden kérdésre, amit a világ eléjük dobhat, míg velünk egy fedél alatt élnek. A gyermekek fiatalkora alatt stabil alapokat építhetünk számukra, de emellett az iskolában a versenytárs világnézeteket is bemutatják nekik. Az elsődleges oktatói szerep azt jelenti, hogy a szülők beszélnek velük először a nehéz témákról, hiszem az a személy, aki elsőként mutat be a gyermeknek egy új (és érzékeny) dolgot, lesz az, akit a gyermek szaktekintélynek fog tekinteni az adott témában. 

2. Vonjuk be a gyermekeinket a dolgokba, amelyeket csinálunk 

Alkalmazzunk olyan nevelési módszert, amely a következő lassú felkészítési folyamatotjárja végig: 

1. lépés: Én csinálom, te nézed: ezzel a lépést be kell fejezni, mire a gyermek kilép a gyermekkorból. 2. lépés: Én csinálom, te segítesz: ezt akkor kell bevezetni, mikor közeledik az ártatlan időszak vége. Ha elérkeznek a Nagy Felkészítés időszakához, a 2. lépés közepén kell járniuk, és a 3. lépés felé kell tartaniuk: Te csinálod, én segítek: Ha igazsággal és szépséggel teli nevelést, valamint őszinte válaszokat kaptak, akkor természetes lesz számukra, hogy tovább kutakodjanak, és megvédjék világnézetüket. 4. lépés: Te csinálod, én nézem: ideális esetben, mire a gyermek leérettségizik, már a 4. lépésnél jár. Nincsen azonban rövidebb út, e lépéseket végig kell járni. 

3. Egyensúlyozzuk ki a védelmet és a kitettséget

A keresztény szülők felelősek azért, hogy felkészítsék a gyermekeiket, akár magán-, akár állami iskolába járnak. Ha a szülő jól végzi dolgát, akkor a gyermekei gyakran megosztják szüleikkel a barátaikkal folytatott vitákat vagy a tanáraik nevetséges állításait, és ezeket a beszélgetéseket mindig a 3. lépés alkalmazása követi, amikor is a család közösen nyomozza ki, mint mond a konzervatív értékrend a témáról. Természetesen nem fog minden beszélgetés kézzelfogható győzelemmel végződni, a gyerekek többször fognak elutasításba ütközni. Azonban minden vita segít élesíteni az elméjüket, ami már győzelemnek tekinthető.

4. Maradjunk kapcsolatban

E beszélgetésekre nem kerülhetne sor, vagy hatástalanok lennének, ha nem állunk kapcsolatban a gyermekeinkkel. Ha a gyermekeknek versengő eszmék ellenséges világában kell megállniuk a helyüket, tudniuk kell, hogy a család az a biztonságos hely, ahol hangot adhatnak minden kérdésüknek, érzésüknek és kétségüknek. 

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .